Din ce este făcut kefirul Artesana?

La Artesana, kefirul este făcut din același lapte de înaltă calitate pe care îl cunoașteți și apreciați: neomogenizat, nestandardizat, pasteurizat la temperaturi blânde și 100% românesc. Păstrăm astfel prospețimea și nutrienții naturali, oferindu-vă un kefir autentic, cu un gust intens și o textură care respectă rețeta tradițională. Așa e kefirul de la Artesana.

Ca și sana, stă mai mult la fermentat decât iaurtul, ceea ce îl face indicat pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.

Kefirul nostru făcut din lapte de vacă ori capră este o incredibilă sursă de bacterii bune care ne apără de afecțiunile gastrointestinale. Au efect benefic asupra florei din intestine, chiar rol de antibiotic, luptă cu bacterii precum E.coli, Salmonella ori Helicobacter Pylori.

Avem și kefir bio!

Ce tip de fermenți folosim pentru kefir?

Kefirul Artesana este rezultatul unei fermentații naturale, cu o durată de până la 10 ore, folosind fermenți lactici specifici, păstrând astfel toate proprietățile benefice pentru o digestie sănătoasă. Fără procesare industrială, kefirul oferă ceea ce contează cu adevărat – echilibru pentru flora intestinală și un gust delicios, simplu și autentic.

Se crede despre kefir că ar fi apărut, cu mulți, mulți ani în urmă, în Munții Caucaz. Despre denumirea sa se spune că ar veni din limba turcă, din cuvântul „keif”, care s-ar traduce prin „stare de bine”. [3]

Cum se face kefirul?

Legenda spune că păstorii din regiunea Caucazului aveau o metodă foarte interesantă de a prepara kefir: puneau lapte și granule de kefir în burdufuri din piele de capră și le agățau lângă uși. De fiecare dată când cineva trecea pe lângă aceste burdufuri, le scutura ușor pentru a amesteca laptele și granulele de kefir. [1]

În prezent, laptele nu mai este lăsat să fermenteze în burdufuri din piele de capră, ci în recipiente sterile. Au rămas însă neschimbate ingredientele și modul de preparare.

La Artesana, ne bazăm pe principiul simplității și naturaleții. Kefirul nostru este realizat prin fermentație de până la 10 ore, fără procese suplimentare, din lapte neomogenizat și nestandardizat, păstrând toate caracteristicile naturale ale laptelui. Noi credem că autenticitatea se obține prin minimizarea procesării și respectul față de ingredientele naturale.

Compoziție

  • Lapte de vacă sau de capră, neomogenizat, pasteurizat la temperatură blândă
  • Fermenți lactici
  • Grăsime: min. 3,5%.

Kefir vs. iaurt

Atât iaurtul, cât și kefirul sunt produse lactate fermentate. La fabricarea iaurtului se folosesc însă culturi selecționate de bacterii lactice specifice, iar timpul necesar pentru fermentare este mai scurt, de până la 4 ore.

Ambele sunt surse foarte bune de probiotice. Kefirul este însă mai bogat în probiotice decât iaurtul, conținând aproximativ 60 de specii unice de probiotice, acele „bacterii bune” atât de importante pentru sănătatea intestinală.[3]

Ca și consistență, kefirul este mai subțire decât iaurtul. Are un gust plăcut, acrișor, ușor înțepător, răcoritor.

Beneficiile consumului de kefir

Kefirul este o sursă bună de nutrienți precum vitamina B12, calciu, vitamina K, vitamina B2, folat și fosfor. De asemenea, după îți povesteam, este o sursă mai potentă de probiotice decât iaurtul.[3]

Datorită proprietăților sale, chefirul are beneficii numeroase pentru organism. Iată câteva dintre acestea:

  • ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bacteriilor „rele”;
  • susține sănătatea oaselor;
  • îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv;
  • ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor și astmului;
  • este un aliat prețios pentru sănătatea inimii;
  • contribuie la reglarea glicemiei.[2][3]

Ca și consistență, kefirul este mai subțire decât iaurtul. Are un gust plăcut, acrișor, ușor înțepător, răcoritor.

Kefir Artesana din lapte de vac si kefir Artesana din lapte de capra, tinute in mana de o tanara

De ce să alegi kefirul Artesana?

  • Este recomandat pentru o conduită alimentară echilibrată atât a copiilor, cât și a adulților.
  • Este produs din lapte de vacă sau de capră, neomogenizat, pasteurizat la temperatură blândă.
  • Nu-i adăugăm nimic în plus.
  • Este o sursă naturală de calciu și vitaminele B2, D și B12.
  • Poate fi consumat chiar și de către persoanele care au intoleranță la lactoză.
  • Este o sursă fantastică de probiotice.
  • Are efect benefic asupra florei intestinale.
  • În ce privește kefirul din lapte de capră, grăsimile și proteinele conținute sunt mai ușor de digerat decât cele din laptele de vacă.
  • Kefirul din lapte de capră conține acizi grași, esențiali pentru vitalitatea organismului.
Kefir Artesana din lapte de capra

De ce kefirul Artesana nu este omogenizat?

Kefirul nostru este făcut din lapte pur, păstrat în forma sa naturală, neomogenizat, pentru a oferi o textură autentică și pentru a conserva nutrienții esențiali.

Care sunt beneficiile fermentației kefirului prin bacterii lactice?

Fermentația prin bacterii lactice menține calitatea naturală a produsului și echilibrul florei intestinale, fără procese complexe care pot modifica gustul și textura.

Cum se păstrează kefirul pentru a-i menține prospețimea?

Kefirul Artesana trebuie păstrat la frigider, ferit de lumina directă și consumat în câteva zile de la deschidere pentru a-i savura prospețimea și textura unică. Nu uita să-l agiți înainte!

Locații și moduri de achiziționare

Vrei să bei kefir bun de la Artesana? Îl poți găsi în peste 2500 de magazine din întreaga țară. Ori, dacă preferi, îl poți comanda prin intermediul partenerilor noștri de livrare. Lista exactă a magazinelor în care se comercializează lapte și produse lactate Artesana și a partenerilor noștri de livrare o găsești aici.

Ca și consistență, kefirul este mai subțire decât iaurtul. Are un gust plăcut, acrișor, ușor înțepător, răcoritor.

Testimoniale și recenzii

„Foarte mulțumit de lapte, brânza de vaci, sana, kefir. Testate!”
⭐⭐⭐⭐⭐

Horia

„Îmi plac toate produsele. Kefirul mi se pare extraordinar – gust foarte bun și consistență numai bună de băut!”
⭐⭐⭐⭐⭐

Bogdana

„Pentru că sunt un fană a lactatelor și încă nu descoperisem acel gust ‘ca la mama acasă’, am dorit să încerc și cateva din produsele Artesana (iaurt, kefir, sana). Doar atât pot să spun…..m-am oprit la aceste produse minunate😘 Felicitări pentru ceea ce faceți!🤗”
⭐⭐⭐⭐⭐

Ileana

Despre Artesana

Aventura Artesana a început cu mulți, mulți ani în urmă. Încă de la început, Alina și Daniel Donici au avut un țel clar: să aducă pe mesele românilor cele mai bune produse lactate, produse care să le reamintească de gustul natural, curat, adevărat al lactatelor tradiționale, pe care ei înșiși și-l aminteau cu drag din copilărie.

Prima fabrică Artesana s-a deschis în 2012, primele produse ieșite pe poarta ei fiind brânză de capră maturată sau cremoasă, dar și iaurtul din lapte de vacă.

Pe parcurs, gama de produse s-a extins semnificativ, incluzând de la lapte integral de vacă sau capră până la smântână, sana, kefir, dar și diverse sortimente de iaurt, cremă de brânză și brânzeturi maturate.

Toate de o calitate ireproșabilă, din lapte 100% românesc, curat, colectat de fermieri atent aleși și minim procesat. Toate făcute după rețete tradiționale, autentice, care țin seama de sezonalitatea laptelui românesc. Toate produse cu grijă, respectând cu strictețe toate standardele de calitate și siguranță. Toate ambalate în recipiente de sticlă, ca pe vremuri.

Prima „poruncă” din Decalogul Artesana a fost și continuă să fie una simplă: „Fără compromisuri!” Și poate că această lipsă a disponibilității de a face compromisuri, de a găsi „scurtături”, a făcut să ne confruntăm cu multe provocări, dar noi credem că rezultatul a meritat. Calitatea produselor noastre, gustul lor autentic, i-a convins pe tot mai mulți dintre voi să ne aleagă. Dovada stă în cererea tot mai mare de produse Artesana, cerere care ne-a convins să deschidem, în 2023, o a doua fabrică de procesare a laptelui.

Povestea Artesana continuă! Suntem la fel de curioși ca și tine să vedem ce ne vor aduce anii ce vor veni. Îți garantăm însă că vom continua să respectăm cu strictețe toate principiile care transformat Artesana în ceea ce este astăzi!

Bibliografie

  1. „Kefir | Description, History, Origin, Probiotics, Benefits, & Facts”, Encyclopædia Britannica, 2023, www.britannica.com/topic/kefir.
  2. Leech, Joe. „9 Evidence-Based Health Benefits of Kefir”, Healthline, 24 Sept. 2018, www.healthline.com/nutrition/9-health-benefits-of-kefir.
  3. „What Are Kefir and Its Health Benefits?”, WebMD, 7 Oct. 2020, www.webmd.com/diet/kefir-good-for-you.
×