Așa e laptele artizanal: proaspăt, natural și sănătos

Bogat, curat, cu gust deplin și pur. Întreg. Așa cum a venit de la fermele foarte atent selecționate de Artesana, toate cu acces direct la pășune. Acesta este unul dintre secretele Artesana: nu intervine asupra laptelui.

Pasteurizat la temperatură joasă

Artesana pasteurizează la temperaturi joase, ca să păstreze intacte proprietățile naturale ale laptelui. Pentru asta, folosește cele mai noi tehnologii, acelea care asigură o intervenție minimum necesară asupra laptelui, pentru ca laptele să fie optim pentru consum și să-i fie menținute în întregime vitaminele, proteinele și acizii grași.

Neomogenizat

Artesana nu intervine asupra laptelui, adică nu omogenizează. Globulele de grăsime rămân intacte, nu sunt sparte în particule mici, astfel încât acestea nu se împrăștie în toata masa de lapte, ceea ce asigură o procesare optimă a lui de către organismul nostru. De asemenea, laptele neomogenizat are întotdeauna variații de gust, în funcție de sezon. Iată de ce gustul lactatelor Artesana nu e niciodată același.
Laptele are gustul anotimpurilor pentru că natura știe cel mai bine să facă magie, să îmbogățească pășunile cu alte și alte plante în fiecare sezon. Artesana o iubește și-o prețuiește. O cunoaște și-o lasă să-i fie sursă de inspirație continuă. Ea nu e niciodată la fel, Artesana nu e niciodată la fel.

Integral

Laptele Artesana este exact așa cum vine de la ferme, cu grăsime variabilă natural între 3,5 – 4,2%. Acest lucru depinde de fiecare lot de lapte, dar și de anotimpuri. În anotimpul cald, laptele e mai puțin gras, iar în cel rece, mai gras. Hrana animalelor face diferența. Laptele nu se standardizează niciodată, asta însemnând că nu este adus la un conținut de grăsime standard, uniform. Artesana lucrează separat cu fiecare lot de lapte care vine de la fiecare fermă.

Cu caimac

Caimac adevărat are doar laptele neomogenizat, deoarece grăsimea neatinsă se ridică la suprafață, formând un dop consistent de smântână dulce. La Artesana, caimacul e pe bune. Sau dopul de grăsime, depinde cum îți place să-i spui.
Cum testezi, cum compari?
Ia orice sticlă cu lapte – noi ambalăm doar în sticlă, tocmai ca să păstrăm intacte gustul și proprietățile produselor – și întoarce-o cu capacul în jos. Vei vedea că nu curge, tocmai datorită caimacului consistent. Nu e nicio scamatorie, e doar dovada că tot ce-am spus mai sus e adevărat.

Natura e energie, e sănătate, e bucurie. Așa e și laptele.

El vine direct din natură, iar Artesana a învățat foarte bine, din respect pentru tine, cum să-i păstreze toate calitățile, pentru ca tu, omul care se hrănește conștient, să-i savurezi cu încântare gustul și să beneficiezi pe de-a-ntregul de minunăția laptelui.