Întrebări frecvente primite de la voi

 

Laptele de capră are o sezonalitate strictă, iar în sezonul rece este disponibil în cantități mici. Pentru că noi am ales să nu facem absolut niciun compromis când vine vorba de lapte și bunăstarea animăluțelor, lactatele Artesana de capră nu se mai găsesc în aceeași cantitate în sezonul rece. Situația se îndreaptă spre jumătatea lunii februarie. De asemenea, lucrăm cu fermierii noștri să găsim soluții pentru o aprovizionare consistentă, pe tot timpul anului.

Artesana nu intervine asupra laptelui, adică nu omogenizează. Globulele de grăsime rămân intacte, nu sunt sparte în particule mici, astfel încât acestea nu se împrăștie în toata masa de lapte, ceea ce asigură o procesare optimă a lui de către organismul nostru. De asemenea, laptele neomogenizat are întotdeauna variații de gust, în funcție de sezon. Iată de ce gustul lactatelor Artesana nu e niciodată același.

Laptele integral este laptele din care nu a fost eliminată grăsimea. Cum spunem noi, nimic pus, nimic scos. Laptele Artesana este exact așa cum vine de la ferme, cu grăsime variabilă natural între 3,5 – 4,2%. Acest lucru depinde de fiecare lot de lapte, dar și de anotimpuri. În anotimpul cald, laptele e mai puțin gras, iar în cel rece, mai gras. Hrana animalelor face diferența. Laptele nu se standardizează niciodată, asta însemnând că nu este adus la un conținut de grăsime standard, uniform. Artesana lucrează separat cu fiecare lot de lapte care vine de la fiecare fermă. Află mai multe aici.

Artizanii laptelui Artesana pasteurizează la temperaturi blânde, până a ajunge la temperatura de fierbere, ca să păstreze intacte proprietățile naturale ale laptelui. Pentru asta, folosește cele mai noi tehnologii, acelea care asigură o intervenție minimum necesară asupra laptelui, pentru ca laptele să fie optim pentru consum și să-i fie menținute în întregime vitaminele, proteinele și acizii grași.

Caimac adevărat are doar laptele neomogenizat, deoarece grăsimea neatinsă se ridică la suprafață, formând un dop consistent de smântână dulce. La Artesana, caimacul e pe bune. Sau dopul de grăsime, depinde cum îți place să-i spui. Ia orice sticlă de la raft și întoarce-o cu capacul în jos. Dacă sticla de lapte a avut suficient timp să stea liniștită, vei vedea că nu curge, tocmai datorită caimacului consistent din grăsimea neatinsă ce se ridică la suprafață, formând un dop consistent de smântână dulce. Nu e nicio scamatorie, e doar dovada laptelui pur de la artizanii laptelui.

Am lucrat alături de clienții noștri, de-a lungul timpului, pentru a colecta ambalajele goale Artesana. Momentan însă, am suspendat această activitate din mai multe motive. Printre acestea se numără restricțiile sanitare, faptul că am adunat mai multe ambalaje decât putem noi curăța în condiții corespunzătoare și încărcarea personalul nostru cu atribuții suplimentare. Cea mai bună soluție pentru a scăpa de sticlele goale (dar și de restul ambalajelor reciclabile) este să le ducem la centrele de colectare specializate, industria reciclării funcționează bine și la noi, chiar dacă la colectare stăm mai prost. La modul ideal, spre care tindem și noi, în economia circulară totul sau aproape totul se recuperează, însă mai avem puțin până când să ajungem acolo. Urmăriți canalele noastre (site, pagina Facebook și Instagram), pentru că ne preocupă foarte mult acest aspect și vom anunța orice progres pe care îl vom face în acest sens.

Vă rugăm să consultați pagina Distributie unde puteți găsi cel mai apropiat magazin cu produse de la artizanii laptelui Artesana.Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai? Contactează-ne acum!