Așa e laptele – recapitulare

Ultimele săptămâni de „Școală altfel” ne-au prins tare bine. I-am învățat pe elevi cum să citească etichetele produselor, le-am vorbit despre importanța alimentației echilibrate, despre procesarea alimentelor, ce ar trebui să fie la ingrediente și ce nu prea e natural să fie în ele. La rândul nostru, ne-a intrat puțin în mână vocația de dascăl și am vrea să facem o recapitulare.
Spunem mereu că „așa e laptele” de la Artesana. Dar ce înseamnă asta? Păi, pe scurt, înseamnă că:
– laptele nostru e bogat, nestandardizat (integral), curat cu gust deplin și pur;
– e neomogenizat, pentru a păstra caimacul care se formează în mod natural din smântâna dulce a laptelui;
– pasteurizat la temperatură blândă, pentru a păstra cât mai mult din nutrienți și gust;
– cu un dop consistent de smântână dulce, sau caimac, dacă așa vrei să-i spui, pentru că, doar laptele neomogenizat și minim procesat are caimac pe bune;
– ambalat în sticlă, care protejează mai bine lactatele noastre neprocesate industrial și prelungește, în mod natural, termenul de prospețime.

Distribuie articolul