De ce produsele Artesana au pretul pe care il au?

Zilele trecute am primit o recenzie care ne-a mers la suflet și ne-a dat energie cât pentru toată vara. Domnul H. a ridicat o problemă interesantă și îi suntem recunoscători.
Noi credem că produsele noastre au un preț corect. Nu urmărim profitul cu orice cost, pentru că altfel, am fi făcut compromisuri. Inbox-ul nostru este plin de furnizori de potențiatori, adjuvanți și mixuri de tot felul. Nu suntem interesați.

Și, totuși, de ce produsele noastre au prețul pe care îl au? Iată doar câteva dintre motive:

🏭 – Pentru că suntem încă mici, nu avem beneficiile economiei de scară, așa cum au marii producători. Producția limitată, de lactate care necesită mare atenție și monitorizare din partea artizanilor, înseamnă costuri mai mari.

🥛- Pentru că nu standardizăm laptele, ci lucrăm cu fiecare lot de lapte în parte. În industrie, standardizarea e norma. Nu și la noi. Pentru că anumite produse necesită o anumită grăsime, iar dacă laptele care vine în fabrică e mai gras, iei de acolo și pui dincolo și mai faci economie. Multă. Mai ales când procesezi muuuult lapte. Ei, noi nu facem asta. Din acest motiv, grăsimea din produsele noastre variază natural între 3.5% și chiar 4%.

🐄 – Noi nu omogenizăm laptele, adică nu spargem globula de grăsime a laptelui folosind utilaje industriale. Laptele omogenizat e mai ușor de prelucrat industrial. Cel #neomogenizat, al artizanilor laptelui este mai fragil, dar mult mai gustos și se digeră mai ușor.

🫙 – Folosim doar ambalaje din sticlă, care au preț mai ridicat, dar sunt 100% reciclabile și protejează mai bine lactatele noastre.

🍃 – Lactatele noastre au un termen de valabilitate mai scurt. Când nu procesezi industrial lactatele, nu le pasteurizezi la temperatură înaltă, nu standardizezi laptele, îl păstrezi integral și neomogenizat, n-are cum să-ți țină 6 luni la raft.

🇷🇴- Și nu în ultimul rând, noi folosim doar lapte românesc, de la fermierii noștri, pe care îi știm de ani de zile. Laptele din import este mai ieftin, dar ar fi dincolo de principiile și regulile noastre. Ori noi nu facem compromisuri.

Distribuie articolul