Orașul Tecuci intră pe piața producătorilor de brânzeturi

Orașul Tecuci intră pe piața producătorilor de brânzeturi, odată cu inaugurarea unei noi fabrici de procesare a laptelui, la jumătatea lunii octombrie a acestui an. Cu zeci de rețete originale de brânzeturi și produse lactate bazate fie pe lapte de capră, de vacă sau de oaie, produsele vândute sub marca Artesana vor fi distribuite la nivel național, punând cel de-al doilea oraș ca mărime din județul Galați, pe harta producătorilor importanți de brânzeturi artizanale.

Brânzeturile Artesana conțin doar ingrediente naturale (lapte, fermenți lactici, cheag și sare), fiind elaborate într-o fabrică nouă, doar cu echipamente de ultimă generație, fapt care asigură îndeplinirea celor mai înalte standarde de calitate și igienă. Cu o capacitate de procesare a 2000 de litri de lapte pe zi, Artesana pune accentul pe calitatea produselor și nu pe cantitate, astfel încât toate brânzeturile au parte de aceeași atenție în întreg procesul de elaborare.

Investiția în valoare de peste un milion de euro, a beneficiat de un ajutor nerambursabil din fonduri europene prin programul Programul Național de Dezvoltare Rurală, în valoare de 250.000 de euro. Fabrica are în prezent 10 angajați și este estimat să ofere încă 5 locuri noi de muncă până la sfârșitul acestui an. Un parc auto format din 5 autoutilitare specializate, asigură transportul laptelui de la furnizorii locali și distribuția produselor Artesana în cele mai stricte condiții de siguranță alimentară.

La evenimentul de lansare a noii fabrici care a avut loc sâmbătă, 20 octombrie, au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor bancare și directori de companii din județul Galați. Unul din scopurile evenimentului a fost și anunțarea deschiderii unui magazin propriu Artesana în orașul Tecuci, la începutul lunii noiembrie a acestui an.

Pe lângă brânzeturile de producție proprie, magazinul va pune la dispoziție muștarul și dulcețurile de Tecuci, vinuri provenite din Crama Sâmburești și produse de panificație tradiționale.

„Orașul Tecuci este cunoscut încă de la prima sa atestare documentară în secolul al XII-lea, ca târg pentru cei mai buni artizani din sud-estul Moldovei. Ne dorim să reînviem tradiția nu doar prin produsele noastre 100% naturale, ci și prin modul în care ne-am decis să administrăm proiectul nostru, cu cel mai mare respect pentru clienții și pentru partenerii noștri. Credem că am dus la bun sfârșit un proiect de care Tecuciul poate fi mândru și care se apropie de celelalte lucruri de valoare pe care orașul nostru le-a produs de-a lungul timpului” a conchis la inaugurarea fabricii Alina Donici, Managing Partner Artesana.

Pentru mai multe detalii privind brânzeturile și magazinele care oferă produse Artesana accesați website-ul: www.artesana.ro.

Distribuie articolul