Tips & Tricks. Rutină pentru succes: Am aflat cum îşi încep cinci oameni din mediul de business autohton zilele în mod obişnuit, de la ce obiceiuri nu se abat şi cum le construiesc ele stilul de viaţă (Ziarul Financiar)

Sursă articol și poza: După Afaceri – Ziarul Financiar

„Să-ţi vând un pont!“ este, probabil, una dintre expresiile – folosite în mediul de business, dar nu numai – specifice culturilor din toată lumea. Cele mai bune surse de inspiraţie sunt, de cele mai multe ori, oamenii de lângă noi, aşa că După Afaceri Premium dă sfară în ţară şi îi pune pe reprezentanţii din lumea businessului în faţa unor provocări mai puţin stresante decât cele din viaţa de zi cu zi a afacerilor.

„Fă-ţi patul!“ este una dintre cărţile care au făcut furori la un moment dat în rândul amatorilor de lecturi motivaţionale, pentru că arată cum, prin obiceiuri aparent mici şi nesemnificative, se pot consolida personalităţi disciplinate. De la tabieturile de dimineaţă începe de fapt construirea unui întreg fel de a fi şi se pune temelia unei vieţi de succes, aşa că tocmai de aceea am fost curioşi să aflăm cum îşi încep cinci oameni din mediul de business autohton zilele în mod obişnuit, de la ce obiceiuri nu se abat şi cum le construiesc ele stilul de viaţă.

[…]

Daniel Donici, cofondator al producătorului de lactate Artesana:

„În ceea ce priveşte rutina mea de dimineaţă, am o abordare oarecum structurată, care alternează cu perioade de flexibilitate. Cu alte cuvinte, încerc să am o rutină, dar câteodată o ignor total. În perioadele de rutină, mă ajută foarte mult să menţin un program consistent pentru a rămâne concentrat şi productiv. Cu toate acestea, recunosc şi importanţa de a-mi permite momente de relaxare pentru a mă reîncărca şi a atenua presiunea, chiar dacă presiunea revine şi mai arzător când constat că adun prea multe sarcini urgente şi/ sau importante. Rutina mea productivă începe de obicei cu seara de dinainte, asigurându-mă că mă odihnesc suficient, dormind cel puţin şapte ore. Înainte de culcare, alcătuiesc o listă de sarcini pentru ziua următoare şi revizuiesc angajamentele viitoare, astfel că mă eliberez de gânduri şi pot să adorm mai repede. Dimineaţa, acord prioritate odihnei şi mă ocup de nevoile corpului meu, inclusiv de hidratare şi un mic dejun hrănitor, bogat în proteine. Un element de bază în rutina mea de dimineaţă este să mă bucur de un kefir de capră Artesana, este ingredientul meu secret. În plus, fac un efort să încorporez practicile de autoîngrijire în rutina mea. Aceasta include sesiuni regulate de saună o dată pe săptămână, alternate cu băi reci, atunci când sunt disponibile. La fiecare două săptămâni, programez şi un masaj de relaxare sau japonez (Yumeiho). Încă mă străduiesc să integrez şi sesiuni de sport, aici simt că pot şi trebuie să fac mai multe, noroc că fac în ultima vreme multe deplasări în străinătate, unde merg foarte mult pe jos. Consider că aceste obiceiuri joacă un rol vital în stabilirea unui ton pozitiv pentru întreaga zi şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos, contribuind în cele din urmă la bunăstarea şi productivitatea mea generală.“

Citește continuarea pe suplimentul După Afaceri – Ziarul Financiar

Distribuie articolul