Artesana deschide primul său centru de colectare a ambalajelor din sticlă

Artesana deschide primul său centru de colectare a ambalajelor din sticlă

Artizanii laptelui Artesana, împreună cu Reciclad’OR, anunță deschiderea primului centru de colectare a ambalajelor de sticlă. Astfel, începând din acest weekend, iubitorii de natură sunt invitați să aducă ambalajele din sticlă, indiferent de originea lor, la punctul de reciclare organizat în incinta Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești nr. 16, Sector 6, București.

„Ne bucură foarte mult să anunțăm deschiderea acestui centru de colectare și le mulțumim partenerilor noștri Reciclad’OR și conducerii Operei Comice pentru Copii, care ne-au susținut în realizarea acestui proiect. Entuziasmul nostru este cu atât mai mare cu cât spațiul dedicat este unul prietenos, familiar copiilor și vom organiza acțiuni și jocuri care să-i învețe despre importanța reciclării și ușurința cu care putem, prin gesturi simple, să avem un mediu mai curat. Centrul, care va funcționa în perioada verii, este un prim pas dintr-o strategie mai largă în spiritul misiunii Artesana de a îngriji familiile, comunitatea și natura prin produse curate dar și prin reciclare.” a declarat Alina Donici, Managing Partner Artesana

„Scopul nostru de a sprijini Artesana să ajungă la următorul nivel nu cuprinde doar dimensiunea financiară, dar și direcția strategică și dezvoltarea operațională a companiei. Ne dorim ca în trei ani Artesana să devină unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor, iar acest obiectiv presupune și îndeplinirea responsabilității sociale a companiei. Reciclarea nu mai este un deziderat al viitorului, ci o nevoie a prezentului. Sticla produsă din sticlă reciclată reduce poluarea aerului cu 20%, iar poluarea apei cu 50%, față de sticla produsă din materii prime crude. Astfel, Artesana și comunitatea sa de consumatori se află într-o poziție cheie pentru a crea un impact, și suntem mândri că din nou, compania este un pionier și un exemplu de responsabilitate în industria sa”, a spus Miruna Popa, membru al Boardului Artesana din partea ROCA Investments.

Cei care doresc să recicleze sticlă la centrul Artesana sunt rugați să respecte câteva reguli simple: să spele sticlele și borcanele înainte, să le sorteze pe culori, să lase capacele fixate pentru că le protejează în timpul transportului și, nu în ultimul rând, să îndemne și pe alții să le urmeze exemplul.

Ambalate doar în sticlă, lactatele Artesana sunt făcute după rețete simple, din lapte integral, neomogenizat, pasteurizat la temperatură joasă, fără adaosuri. Pentru că nu este omogenizat, laptele Artesana are un caimac adevărat, deoarece grăsimea neatinsă se ridică la suprafață, formând un dop consistent de smântână dulce. Cu o cifră de afaceri estimată pentru anul 2021 la 4,3 mil euro, brandul Artesana se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Astăzi, produsele Artesana se găsesc în peste 700 de magazine în toată țara, în majoritatea rețelelor de retail modern dar și în rețele locale sau băcănii specializate.

Artesana deschide primul său centru de colectare a ambalajelor din sticlă
Artesana, producător român de lactate artizanale, împreună cu partenerul său Reciclad’OR, au deschis primul lor centru de colectare a ambalajelor de sticlă, în vederea reciclării, în curtea Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești nr. 16, Sector 6, București.

Artesana deschide primul său centru de colectare a ambalajelor din sticlă

Despre Artesana
Artesana este cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate neomogenizate din România cu sediul în orașul Tecuci, județul Galați. Fondatorii Companiei, Alina și Daniel Donici, au deschis prima fabrică de producție în luna august 2012 cu o investiție inițială de aproximativ 750,000 euro folosiți pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor și pentru reconstruirea și amenajarea clădirii existente. În decembrie 2020, compania de private equity, ROCA Investments, a intrat în acționariatul Companiei prin cumpărarea unui pachet de 20% de acțiuni.

Portofoliul de produse Artesana este compus din lapte de vacă și de capră (ecologic și convențional), iaurturi (simple, cu bifidus, ecologice, de vacă și de capră), sana și kefir (ecologice, de vacă și de capră), smântână (din lapte de vacă), creme de brânză (de vacă, de capră și cu pătrunjel și usturoi), brânzeturi maturate semitari (de vacă, de capră și din lapte de vacă cu trufe, peperoncino și miez de nuci). Produsele se găsesc în peste 700 de magazine din toate rețelele naționale de super și hypermarket-uri, precum și în băcănii și lanțuri locale. Toate produsele Artesana sunt ambalate în recipiente de sticlă, care reprezintă cea mai bună soluție de păstrare a alimentelor, fiind, totodată, materialul 100% reciclabil pe termen nelimitat, fără pierderi de calitate sau puritate.

Artesana folosește lapte 100% românesc de la ferme mici și mijlocii din zona Tecuci, atent selecționate, toate având acces la pășuni. Majoritatea fermelor actuale furnizează lapte către Artesana încă de la început, fapt care certifică angajamentul Companiei de a respecta principiile comerțului echitabil și de a oferi fiecărui furnizor prețul corect pentru munca sa.

Distribuie articolul