Rețete unice pentru lactate

Alina și Daniel Donici au început afacerea cu lactate după ce au vizitat o mini fabrică de profil din Spania.

Alina Donici, proprietar fabrică: „Ne-a plăcut foarte mult ideea de produse din lapte de capră, în special iaurturi și creme de brânză și atunci ne-am hotărât să facem și noi o făbricuță, aici în Tecuci, în orașul nostru natal”.

Au început de jos. S-au împrumutat, au accesat fonduri europene, iar apoi au început să bată țara-n lung și-n lat, în căutare de clienți .

 

Alina Donici, proprietar fabrică: “Am participat la târguri, am fost la Brașov la o serie de evenimente, dar ușor, ușor a trebuit să facem un pas înainte și să mergem pe partea de hypermarketuri, supermarketuri.”

Fabrica din Tecuci este singura din țară unde iaurtul este ambalat în borcane de sticlă.

Și rețetele folosite de cei doi soți sunt unice. Iaurtul cu banane, dar și brânza de capră cu mucegai sunt cele mai căutate de cumpărători.

Alina Donici, proprietar fabrică: „Vedeta fabricii este o brânză mai puțin cunoscută în România, o brânză cu un grad de maturare de trei luni. Este brânză maturată în mucegai de capră.”

Iaurturile și brânzeturile din Tecuci ajung și în străinătate, la târgurile cu produse tradiționale din Spania.

Pentru românii aflați departe de casă, dar și pentru străinii care s-au îndrăgostit de gustul iaurturilor din Tecuci, cei doi proprietari gândesc mereu rețete noi.

Daniel Donici, proprietar: „Acum avem în plan să facem un iaurt pe bază de fructe, tot așa ceva care nu mai există, pentru a oferi varietatea pe care românii o caută.”

Scopul soților Donici nu este de a ajunge în top pe piața românească, ci să păstreze mereu calitatea produselor. Pe viitor, însă, vor să cucerească noi piețe de export.

Distribuie articolul