Alina și Daniel Donici, proprietarii Artesana, vor să atragă 3 mil. euro finanțare de pe Bursă pentru o nouă fabrică de lactate

Artesana, producător de lactate din Tecuci (jud. Galați), vrea ca până la finalul acestui an să construiască o nouă fabrică, investiția ridicându-se la circa trei milioane de euro, bani pe care antreprenorii se gândesc să-i atragă de pe Bursa de Valori din București.

„Suntem foarte hotărâți să facem o nouă investiție. Vrem ca până la sfârșitul anului 2020 să avem noua fabrică în picioare. Trendul businessului este crescător, premisele sunt foarte bune și ne-am gândit că este bine să mai facem o investiție“, a spus Alina Donici, partener fondator al Artesana, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

Producătorul de lactate Artesana a fost pus pe picioare de soții Donici în urmă cu aproape opt ani. Ideea businessului a pornit după ce au vizitat o fabrică de lactate în Spania și au gustat produse tradiționale. Astfel, Alina și Daniel Donici s-au inspirat din rețetele spaniole și au început să facă lactate la Tecuci.

Fondatorii companiei au așteptări pozitive cu privire la evoluția companiei și a consumului de produse lactate. În 2019, Artesana a avut o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, iar pentru acest an fondatorii așteaptă un avans de maximum 15%.

Distribuie articolul