Couscous cu piept de pui Fragedo, legume de sezon si ulei de nuca
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
“Couscous-ul este o mâncare tradițională din lumea arabă, care s-a răspândit, în timp, și în Europa. Noi aici avem o variantă atipică de couscous, făcut din aluat de paste.” – Chef Marcian Vodnar
Ingrediente
- 2 lingurițe ulei de nucă Grandma’s Delights
- 160g couscous cu ou Monte Banato
- 400ml apă
- 120g piept de pui Fragedo
- 2g sare
- 100g legume de sezon (morcov, ardei gras roșu, galben și verde, dovlecel)
- 1 crenguță de cimbrișor
- o lămâie
- 120g brânză maturată Artesana cu nucă
- 10 alune de pădure coapte cu sare și ierburi de Provence Safala
- microplante (pentru decor)
- o ridiche (pentru decor)
Mod de preparare:
- se toarnă ulei de nucă în tigaia încinsă
- se pune couscous-ul în tigaie și se amestecă
- se toarnă apă peste couscous și se fierbe timp de 10 minse taie pieptul de pui julienne și se condimentează cu sare
- se toacă legumele de sezon
- se ia o altă tigaie în care se pune puțin ulei de nucă și se sotează legumele tocate; se asezonează cu sare și se presară puțin cimbrișor proaspăt peste ele; când sunt gata, se scot într-un bol
- după ce s-au scos legumele, se trag la tigaie fâșiile de piept de pui cu puțin ulei de nucă și cimbrișor proaspăt
- se asezonează cu sare și se echilibrează gustul cu puțin suc de lămâie proaspăt stors deasupra
- în tigaia în care se gătesc fâșiile de pui, se adaugă legumele sotate mai devreme
- se taie brânza cubulețe
- se scurge de apă couscous-ul și se adaugă peste carne și legume
- se adaugă și brânza tăiată cubulețe, apoi se amestecă bine
- se toacă alunele și se adaugă și ele în tigaie
- se face plating: cu ajutorul unui polonic se ia o porție de couscous, se așază pe o farfurie,
- se decorează cu microplante și câteva felii de ridiche, se servește alături de vinul potrivit.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Vinul potrivit: IMplicit Chardonnay
IMplicit Chardonnay este vinul care îți invită papilele la un dans armonios între prospețimea citricelor și finețea fructelor tropicale, pentru a descoperi fiecare nuanță a acestui couscous bogat în arome de nucă, brânză maturată și legume de sezon. Acest vin de la Cramele Recaș aduce un contrast plăcut și răcoritor, completând notele de cimbrișor și alune de pădure din farfurie, pentru o experiență gastronomică bine rotunjită.
Valori nutriționale:
- Valoare energetică: 6027 kJ/ 1440 kcal
- Grăsimi 62 g, din care saturate 24 g
- Carbohidrați 135 g
- din care zaharuri 5 g
- Proteine 82 g
- Sare 3 g
- Saptamana aceasta ne-a adus un val de bucurie si recunostinta - 22 martie 2025
- Ultimele ore la IFE – International Food & Drink Event Londra 2025 - 19 martie 2025
- Între perfect și natural nu poate fi pus semnul egal. – Fain&Simplu 240 - 18 martie 2025
Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.
Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând.