Frigărui de pui Fragedo glasate cu miere și servite cu salată tabbouleh

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

„Pentru pregătirea dressing-ului, vă recomand să amestecați în sensul invers acelor de ceasornic pentru că astfel evitați separarea iaurtului. Un alt pont este scufundarea feliilor de ridiche în apă minerală rece, pentru că aceasta le face să devină transparente și tari. În plus, în acest fel evităm și oxidarea lor”. Chef Marcian Vodnar

Ingrediente pentru frigărui

Ingrediente pentru tabbouleh

  • 100g quinoa (fiartă în prealabil în apă cu sare și puțin ulei, în jur de 15 min., până când înflorește)
  • 1 rodie
  • pătrunjel
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură sos de rodie
  • mentă
  • 100g brânză maturată Artesana cu nuci

Ingrediente pentru dressing

Ingrediente pentru decor

  • 1 ridiche feliată subțire, feliile puse în
  • 200 ml apă minerală la rece


Mod de preparare:

  1. Se iau pulpele de pui dezosate, se taie cubulețe și se pun într-un bol.
  2. Iaurtul, laptele, smântâna, mierea, menta mărunțită se amestecă, adaugându-se apoi sarea și uleiul de măsline. Peste pulpele de pui se presară sare și se toarnă amestecul de lactate. Se lasă la marinat.
  3. Se pregătește salata tabbouleh: quinoa (fiartă în prealabil) se pune într-un bol. Se bate rodia pentru a extrage semințele, care se adaugă peste quinoa. Peste ea, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, o ceapă roșie tocată mărunt, apoi sosul de rodie, sare, ulei și mentă.
  4. Se pregătește dressing-ul pentru frigărui: într-un bol, se amestecă iaurt, miere, castravete, mentă, chives, toate tocate mărunt și se adaugă ulei de măsline. Se pune deoparte.
  5. Se ia brânza maturată cu nucă Artesana și se taie cubulețe. Se adaugă peste salata tabbouleh și se amestecă.
  6. Se asamblează frigăruile din cuburile de pui lăsate la marinat, se ung cu miere și se presară peste ele mixul de semințe. Se pun la cuptor, 10 min. pe fiecare parte, la 180 de grade.
  7. În dressing, se adaugă și puțin suc de lămâie, pentru a echilibra gusturile.
  8. Pentru servire: se pun trei frigărui pe farfurie, se adaugă salata tabbouleh garnisită cu felii de ridiche ținute în apă minerală rece și se servește alături de dressing-ul pregătit anterior.

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: Domeniile Recaș Muscat Ottonel

Muscat Ottonel – un vin care vine în asociere cu o intensitate aromatică perfectă pentru echilibrarea aromelor ușor afumate ale frigăruilor de pui glasate.


Valori nutriționale rețetă:

  • Valoare energetică: 4370 kJ/ 1044 kcal
  • Grăsimi 59 g din care saturate 17 g
  • Carbohidrați 38 g din care zaharuri 27g
  • Proteine 88 g
  • Sare 6 g

   

 

Iulian Donici
Ultimele postari ale lui Iulian Donici (vezi toate)

Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim. 

Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.  

Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând. 

Distribuie articolul

Prezentare generală a confidențialității

Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile. Citește mai multe pe pagina „Politica noastră de confidențialitate”

Cookie-urile strict necesare

Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.

Cookie-uri terțe

Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini. Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul.

Cookie-uri suplimentare - Facebook

Acest site web folosește Facebook Pixel pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.

Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul.