Orez sălbatic negru cu pulpe de pui, legume sotate și brânză maturată de nucă Artesana
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
“Orezul negru este un ingredient bogat în antioxidanți, vitamine și minerale și are proprietăți care previn formarea radicalilor liberi. În plus, orezul negru conține și mai puține calorii, ceea ce îl face un excelent aliat pentru cei preocupați de un stil de viață sănătos”. – Chef Marcian Vodnar
Ingrediente
- 3-4 frunze de leuștean
- 100g orez negru
- 1 morcov
- 1 ardei kapia
- 1 ardei gras verde
- 2 fire de sparanghel
- 2 ciupercă champignon
- 1 jumătate de avocado
- 1 jumătate de măr verde
- 2 pulpe de pui cu piele Fragedo
- 2 linguri ulei măsline
- 1 fir de ceapă verde
- 2 linguri sos Apollo Golden Onion
- 30g brânză cu nucă Artesana
- flori comestibile
- sare
Mod de preparare:
- începem prin a culege câteva frunze de leuștean pe care le scufundăm în baie de ulei pentru 5 secunde; le scoatem pe o farfurie cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei;
- luăm orezul negru și îl punem la fiert;
- între timp, dezosăm pulpele de pui și le tăiem cubulețe;
- pregătim legumele, pe care le tocăm pe rând: morcov, ardei kapia, ardei gras verde, sparanghelul, ciupercile, jumătatea de avocado și cea de măr verde;
- încingem o tigaie cu puțin ulei și sotăm legumele, toate împreună; condimentăm cu sare;
- peste legume, adăugăm cubulețele de pui tăiate mai devreme, amestecând bine;
- adăugăm puțină ceapă verde tocată;
- când a fiert, scurgem orezul de apă și îl adaugăm în tigaie, peste amestecul de legume și pui; iar mai apoi, adaugăm și puțin sos golden onion;
- plating: servim orezul într-o farfurie, iar deasupra presarăm cubulețele de brânză, leușteanul crocant și decorăm cu flori comestibile.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Vinul potrivit: Muse Stars
Textura cremoasă specifică unui astfel de preparat are nevoie de un spumant intens citric și revigorant pentru a echilibra întreaga experiență gustativă. Muse Stars este alegerea ideală, cu un perlaj fin și o structură echilibrată a notelor fructate, ce vor complimenta perfect întreaga rețetă, desăvârșindu-i gustul.
Valori nutriționale:
- Valoare energetică: 5912 kJ/ 1413 kcal
- Grăsimi 83 g
- din care saturate 17 g
- Carbohidrați 105 g
- din care zaharuri 18 g
- Proteine 77 g
- Sare 2 g
- Saptamana aceasta ne-a adus un val de bucurie si recunostinta - 22 martie 2025
- Ultimele ore la IFE – International Food & Drink Event Londra 2025 - 19 martie 2025
- Între perfect și natural nu poate fi pus semnul egal. – Fain&Simplu 240 - 18 martie 2025
Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.
Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând.