Melci spiralați, pulpe de pui Fragedo, suc de roșii cu busuioc și smântână
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
„De ce este importantă marinarea cărnii? Pentru că prin această tehnică aromatizăm carnea astfel încât rezultatul final să fie cât mai apetisant.” – Chef Marcian Vodnar
Ingrediente
- 2 pulpe de pui Fragedo
- sare
- 1 ceapă
- 125g iaurt Artesana
- 1 crenguță de cimbrișor
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 160g melci spiralați cu ou Monte Banato
- 750g suc de roșii cu busuioc Grandma’s Delights
- 80g sana Artesana
- parmezan ras (după gust)
- 2g piper multicolor Apollo
- 2-3 frunzulițe de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
- se dezosează pulpele de pui, se înlătură pielea și se taie carnea cubulețe; se asezonează cu sar
- se toacă mărunt ceapa
- se toarnă iaurtul peste carne, se completează cu puțin cimbrișor proaspăt pentru aromă, se amestecă bine și se lasă la marinat
- într-o tigaie pusă la încins, se toarnă puțin ulei și se călește ceapa
- se adaugă bucățile de carne marinată și se trag la tigaie
- se pun pastele la fiert
- în tigaie se adaugă sucul de roșii cu busuioc și se potrivește de sare
- peste sos se adaugă sana
- când sunt gata, pastele se scurg de apa în care au fiert și se adaugă peste sos; se amestecă bine
- se finisează cu puțin parmezan ras deasupra și piper zdrobit și se decorează cu câteva frunzulițe de busuioc proaspăt.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Vinul potrivit: IMplicit Rosé
IMplict Rosé de la Cramele Recaș desăvârșește acest preparat mediteranean de melci spiralați și pulpe de pui, armonizând prin prospețimea sa fructată sucul de roșii cu busuioc și nota catifelată a smântânii. Cu accente delicate de fructe roșii, acest vin subliniază echilibrul dintre aromele bogate ale cărnii de pui și aciditatea sucului de roșii.
Valori nutriționale:
- Valoare energetică: 7008 kJ/ 1675 kcal
- Grăsimi 79 g
- din care saturate 17 g
- Carbohidrați 159 g
- din care zaharuri 14 g
- Proteine 91 g
- Sare 3 g
- Dupa sarbatori vine timpul pentru echilibru - 22 aprilie 2025
- Paste fericit! - 19 aprilie 2025
- Doar dacă-i lapte Artesana! - 16 aprilie 2025
Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.
Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând.