Aripioare de pui caramelizate Fragedo, orez prajit cu legume si dulceata de ardei iute
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
“Sfat: trebuie să avem grijă să sotăm legumele foarte rapid, pentru că dacă depășim punctul de gătire în care ele ajung la stadiul crocant, se vor îngălbeni și vor avea un aspect inestetic” – Chef Marcian Vodnar
Ingrediente
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 zucchini
- 1 ardei kapia
- 2 ciuperci champignon
- 160g orez basmati
- 10 aripioare de pui Fragedo
- 2-3 linguri ulei susan Grandma’s Delights
- 1 cățel de usturoi
- cimbrișor
- 2 ouă
- 1 lingură de sos wok Apollo
- 1 lingură dulceață de ardei iute Grandma’s Delights
- chives
- sare
Mod de preparare:
- se dau legumele (morcov, dovlecel, zucchini) pe răzătoare sau în robotul de bucătărie, se toacă ardeiul kapia, se curăță și se toacă ciupercile
- se pune apa la fiert și se sărează; când fierbe apa, se adaugă orezul.
- într-o tigaie, se caramelizează aripioarele de pui în ulei, cu usturoiul tocat mărunt și cimbrișor. Se scot aripioarele într-un vas și se păstrează la cald.
- se ia altă tigaie, se încălzește și se toarnă în ea ulei de susan, apoi se adaugă legumele tocate, se sărează și se sotează până devin ușor crocante.
- se sparge un ou peste legume și apoi se amestecă energic
- după, se adăugă orezul și se potrivește de sare
- se adaugă sosul pentru wok și se amestecă din nou
- pentru plating, se așează orezul pe o farfurie, iar deasupra se servesc aripioarele – 5 la porție. Se finisează cu dulceață de ardei iute și se decorează cu chives tocat mărunt.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Vinul potrivit: Castel Huniade Fetească Regală
Notele caramelizate ale aripioarelor de pui se vor integra perfect cu structura ușor florală și intens fructată a vinului Castel Huniade Fetească Regală. Specificul demisec al acestui vin va complimenta ideal și inserția sosului cu dulceață de ardei iute, garantând o experiență culinară echilibrată.
Valori nutriționale:
- Valoare energetică: 10231 kJ/ 2545 kcal
- Grăsimi 121 g, din care saturate 36 g
- Carbohidrați 178 g
- din care zaharuri 31 g
- Proteine 167 g
- Sare 3 g
- Saptamana aceasta ne-a adus un val de bucurie si recunostinta - 22 martie 2025
- Ultimele ore la IFE – International Food & Drink Event Londra 2025 - 19 martie 2025
- Între perfect și natural nu poate fi pus semnul egal. – Fain&Simplu 240 - 18 martie 2025
Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.
Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând.