Tasche cu ou, zabaione cu sofran, marmelada, alune de padure si quenelle de crema de branza aromatizata cu lamaie si scortisoara

Tasche cu ou, zabaione cu sofran, marmelada, alune de padure si quenelle de crema de branza aromatizata cu lamaie si scortisoara

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

“Un alt fel de desert, realizat din două ingrediente folosite în mod obișnuit la preparatele sărate: pastele și șofranul. Sfat: pentru un zabaione reușit, este foarte importantă încorporarea aerului în compoziția de ou prin mișcări energice.” Chef Marcian Vodnar

Ingrediente


Mod de preparare:

  1. într-o oală, punem apă la fiert
  2. luăm 5 gălbenușuri și le punem împreună cu 5 linguri de zahăr într-un bol
  3. adăugăm semințele de la o păstaie de vanilie
  4. mergem cu bolul deasupra apei și, cu ajutorul unui tel, amestecăm continuu până când compoziția începe să se îngroașe; totul durează aprox. 20-25 min.
  5. adaugăm pistil de șofran, apoi amestecăm în continuare
  6. punem pastele la fiert
  7. luăm crema de brânză, peste ea radem coaja de la o lămâie și amestecăm apoi cu 1 praf de scorțișoară
  8. tocăm alunele de pădure trase în ciocolată
  9. scoatem pastele și le scurgem de apă
  10. facem plating: așezăm pastele pe farfurie, punem deasupra sosul zabaione, adaugăm alunele tocate, pistil de șofran, zmeură, 1 quenelle de cremă de brânză, o linguriță de marmeladă, decorăm cu flori comestibile și servim cu bucurie

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: Conacul Ambrozy Sauvignon Blanc, dulce

Notele de lămâie și scorțișoară specifice acestui desert se vor îmbina ideal cu aromele intens florale și fructate ale vinului Conacul Ambrozy Sauvignon Blanc: un vin dulce, destinat deserturilor fine, ce va duce întregul preparat la rang de artă culinară.


Valori nutriționale:

  • Valoare energetică: 5147 kJ/ 1230 kcal
  • Grăsimi 49 g
  • din care saturate 8 g
  • Carbohidrați 161 g
  • din care zaharuri 36 g
  • Proteine 34 g
  • Sare 1 g

Tasche cu ou, zabaione cu sofran, marmelada, alune de padure si quenelle de crema de branza aromatizata cu lamaie si scortisoara

 

 

Iulian Donici
Ultimele postari ale lui Iulian Donici (vezi toate)

Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim. 

Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.  

Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând. 

Distribuie articolul

×