Tasche cu ou, zabaione cu sofran, marmelada, alune de padure si quenelle de crema de branza aromatizata cu lamaie si scortisoara
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
“Un alt fel de desert, realizat din două ingrediente folosite în mod obișnuit la preparatele sărate: pastele și șofranul. Sfat: pentru un zabaione reușit, este foarte importantă încorporarea aerului în compoziția de ou prin mișcări energice.” – Chef Marcian Vodnar
Ingrediente
- 5 gălbenușuri
- 5 linguri de zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 1g șofran Apollo Saffraan
- 1 linguriță marmeladă Grandma’s Delights
- 100g tașche cu ou Monte Banato
- 50g alune de pădure coapte învelite în ciocolată Safala
- 5-6 buc. zmeură
- 1 linguriță cremă de brânză Artesana
- 1 praf de scorțișoară
- flori comestibile
Mod de preparare:
- într-o oală, punem apă la fiert
- luăm 5 gălbenușuri și le punem împreună cu 5 linguri de zahăr într-un bol
- adăugăm semințele de la o păstaie de vanilie
- mergem cu bolul deasupra apei și, cu ajutorul unui tel, amestecăm continuu până când compoziția începe să se îngroașe; totul durează aprox. 20-25 min.
- adaugăm pistil de șofran, apoi amestecăm în continuare
- punem pastele la fiert
- luăm crema de brânză, peste ea radem coaja de la o lămâie și amestecăm apoi cu 1 praf de scorțișoară
- tocăm alunele de pădure trase în ciocolată
- scoatem pastele și le scurgem de apă
- facem plating: așezăm pastele pe farfurie, punem deasupra sosul zabaione, adaugăm alunele tocate, pistil de șofran, zmeură, 1 quenelle de cremă de brânză, o linguriță de marmeladă, decorăm cu flori comestibile și servim cu bucurie
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Vinul potrivit: Conacul Ambrozy Sauvignon Blanc, dulce
Notele de lămâie și scorțișoară specifice acestui desert se vor îmbina ideal cu aromele intens florale și fructate ale vinului Conacul Ambrozy Sauvignon Blanc: un vin dulce, destinat deserturilor fine, ce va duce întregul preparat la rang de artă culinară.
Valori nutriționale:
- Valoare energetică: 5147 kJ/ 1230 kcal
- Grăsimi 49 g
- din care saturate 8 g
- Carbohidrați 161 g
- din care zaharuri 36 g
- Proteine 34 g
- Sare 1 g
- Artesana – Marca preferată de lactate românești! - 14 ianuarie 2025
- La multi ani, 2025! - 31 decembrie 2024
- Crăciun fericit tuturor! - 25 decembrie 2024
Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.
Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând.