Supă-cremă de pui Fragedo cu sparanghel și smântână

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

„Am vrut să pregătesc o altfel de supă-cremă, în care să punem în valoare două ingrediente autentic românești: puiul Fragedo și sparanghelul. Sper să vă inspire.” – Chef Marcian Vodnar”. –  Chef Marcian Vodnar

Ingrediente pentru supă

Ingrediente pentru quenelle


Mod de preparare:

  1. Se iau: cartoful, sparanghelul, ceapa verde și pieptul de pui și se pun la fiert cu stock de pui timp de 30 min. Se adaugă sare și puțin unt.
  2. Când sunt gata fierte, se trec în blender cu smântână și sare și se mixează până capătă o textură catifelată. Se adaugă un pic de ulei de măsline.
  3. Se formează o quenelle din cremă de brânză cu trufe și o linguriță de smântână pentru omogenizare.
  4. Pentru servire, se toarnă supa în farfurie și se adaugă quenelle din brânză. Se decorează cu chives mărunțit și se finisează cu sare afumată și ulei de măsline.

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: Muse Day

Un roze sec ce se va potrivi perfect îmbinării delicate dintre supa-cremă și smântână, complimentând ideal și intensitatea sa aromatică. O alegere care îmbină perfect aroma preparatului cu gustul răcoritor al vinului.


Valori nutriționale rețetă:

  • Valoare energetică: 5621 kJ/ 1343 kcal
  • Grăsimi 80 g din care saturate 30 gâ
  • Carbohidrați 82 g din care zaharuri 21 g
  • Proteine 90 g
  • Sare 2 g

 

Iulian Donici

Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim. 

Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.  

Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând. 

Distribuie articolul

×