Piept de pui Fragedo cu sparanghel crocant, ou de prepeliță prăjit și trufă neagră de Transilvania

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

„Am ales trufa neagră de Transilvania, un produs autentic românesc, ca să punem în valoare și mai mult sparanghelul și oul de prepeliță.” – Chef Marcian Vodnar –  Chef Marcian Vodnar

Ingrediente

  • 150g piept de pui dezosat Fragedo
  • mix de ierburi aromatice
  • 2 ouă de prepeliță
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10 fire de sparanghel
  • chives
  • 5g sare afumată Maldon
  • 1 trufă neagră proaspătă de Transilvania


Mod de preparare:

  1. Se taie pieptul de pui felii, care se trag la tigaie cu ierburi aromatice (cimbrișor, rozmarin).
  2. Într-o altă tigaie se prăjesc ouăle de prepeliță în ulei de măsline.
  3. Se trage la tigaie sparanghelul cu sare.
  4. Pentru servire, se pun pe o farfurie sparanghelul, fâșii rumenite de piept de pui, chives tocat mărunt, ulei de măsline și puțină sare afumată, oul prăjit și felii de trufă neagră de Transilvania.

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: Muse Stars

Caracterul răcoritor, alături de aciditatea vibrantă a spumantului Muse Stars (metoda tradițională), vor echilibra perfect intensitatea gustativă a sparanghelului crocant alături de oul de prepeliță prăjit, garantând o experiență gustativă de excepție.


Valori nutriționale rețetă:

  • Valoare energetică: 1935 kJ/ 463 kcal
  • Grăsimi 37 g din care saturate 1 g
  • Carbohidrați 1 g din care zaharuri 0.5g
  • Proteine 35 g
  • Sare 5 g

Distribuie articolul