„Iaurtul de capră este un produs natural fără lactoză, cu foarte multe alte beneficii pentru organism. Am gândit această rețetă special pentru cei care sunt intoleranți la lactoză”

Piept de pui Fragedo în crustă de polen și semințe, servit cu sos de iaurt, miere și mentă

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

„Iaurtul de capră este un produs natural fără lactoză, cu foarte multe alte beneficii pentru organism. Am gândit această rețetă special pentru cei care sunt intoleranți la lactoză” –  Chef Marcian Vodnar

Ingrediente


Mod de preparare:

  1. Se face un sos de iaurt, punând într-un bol iaurtul din lapte de capră cu sana, sare, ulei de măsline, mentă mărunțită și miere polifloră albă. Se amestecă și se lasă deoparte.
  2. Într-un alt bol, se pun mixul de alune, fistic și nucă, tocate. Se adaugă polen și semințe de mac. Se amestecă totul.
  3. Pieptul de pui se feliază și se asezonează cu sare, apoi se trece prin mixul de semințe și mac și se pune într-o tigaie încinsă, cu două linguri de unt pus la topit. Se gătește pentru 10 minute la foc mediu. La 5 minute se întorc bucățile de carne pe partea cealaltă.
  4. Servire: Se scot bucățile de pui din tigaie când sunt gata și se pun pe o farfurie. Sosul va acompania puiul, împreună cu o salată verde cu roșii și castraveți.

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: DOMENIILE RECAȘ MUSCAT OTTONEL


Un preparat ce ne amintește de chicken & waffels – care se acompaniază perfect cu vin intens aromatic, dar sec și proaspăt în post gust!


Valori nutriționale:

  • Valoare energetică: 9162 kJ/ 2190kcal
  • Grăsimi 135 g din care saturate 21 g
  • Carbohidrați 50 g
  • din care zaharuri 21 g
  • Proteine 198 g
  • Sare 3 g

Distribuie articolul