Scaloppina din piept de pui Fragedo îmbibată în brânză maturată cu trufe și sana, cu pesto de leurdă cu nuci

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

„Această rețetă este o inspirație din bucătăria italiană, mai precis de la tradiționala scaloppina al limone, însă reinterpretată cu produse autentice românești”. –  Chef Marcian Vodnar

Ingrediente

Ingrediente pentru pesto

  • 1 legătură de leurdă
  • 1 cățel de usturoi
  • miezul de la două nuci
  • 10 boabe de fistic
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2g sare
  • 1g piper


Mod de preparare:

  1. Se începe prin a pregăti un pesto inedit: se amestecă leurda, usturoiul, miezul de nucă și de fistic într-un mojar. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă ulei de măsline.
  2. Pieptul de pui se taie felii subțiri. Se asezonează cu sare și piper pe fiecare parte.
  3. Într-o tigaie, se toarnă cantitatea de sana, se adaugă 1 lingură cu vârf de smântână și 1 lingură de unt și se pune pe foc mic. Se amestecă pentru omogenizare. Se asezonează cu sare afumată Maldon.
  4. Se taie cubulețe brânza Artesana maturată cu trufe și se adaugă în tigaie.
  5. Se pune o altă tigaie pe foc, iar în ea, un pic de unt la topit. Puiul se dă prin făină și se pune în tigaia cu untul topit. Se lasă 1 min. pe fiecare parte, apoi se adaugă sosul alb. Peste ele se adaugă pesto-ul de leurdă. Se oprește focul și se finisează cu chives mărunțit.

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: Domeniile Recaș Merlot


Un preparat culinar de savurat la apus, obligatoriu cu un Merlot elegant și expresiv, ce prezintă note de violete, mure, coacăze și ciocolată.


Valori nutriționale pesto:

  • Valoare energetică: 3373 kJ/ 806 kcal
  • Grăsimi 82 g din care saturate 2.4 g
  • Carbohidrați 24 g din care zaharuri 2
  • Proteine 9 g
  • Sare 2 g

Valori nutriționale scaloppine:

  • Valoare energetică: 6300 kJ/ 1505 kcal
  • Grăsimi 83 g din care saturate 40 g
  • Carbohidrați 26 g din care zaharuri 11g
  • Proteine 166 g
  • Sare 7 g

Distribuie articolul