Saltimbocca alla romana cu piept de pui Fragedo, salvie, roșii gratinate cu ulei de in și brânză cu peperoncino
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
“Motivul pentru care adăugăm pesmet la roșia gratinată este pentru a conferi roșiei partea crocantă. Fâșiile de pui se trec prin făină mai întâi pentru că acest lucru ne ajută să nu ardem puiul, iar la final, lichidul adăugat va aduce cremozitatea necesară pentru un preparat rotund”. – Chef Marcian Vodnar
Ingrediente
- 2 roșii medii
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 125ml ulei de in Grandma’s Delights
- 50g pesmet
- ierburi de Provence
- 1 piept de pui Fragedo
- 3 linguri făină
- 1/4 linguriță stock de pui Apollo Chicken Base, diluat în 100 ml de apă
- 3 frunze salvie
- 80g brânză Artesana cu peperoncino
- microplante
- sare
Mod de preparare:
- tăiem roșiile în două, le sărăm, le piperăm și le punem deoparte
- luăm 2 căței de usturoi, îi curățăm și îi tocăm mărunt
- tocăm mărunt și pătrunjelul
- amestecăm usturoiul cu pătrunjelul, pesmetul și ierburile de Provence; turnăm uleiul, sărăm și piperăm; punem compoziția rezultată peste jumătățile de roșii.
- într-un vas pentru cuptor, turnăm puțin ulei și așezăm roșiile, pe care le trecem apoi la cuptor pentru gratinat timp de 20 min, la 180 grade
- luăm pieptul de pui Fragedo și îl tăiem felii
- punem uleiul de in în tigaia încinsă și sărăm puiul pe ambele părți
- trecem feliile de pui prin făină și le așezăm în tigaie
- adaugăm stockul de pui și un polonic de apă fierbinte
- luăm salvia si o tocăm mărunt, apoi o adaugăm peste pui
- tăiem brânza cubulețe și o adaugăm în tigaie, apoi amestecăm până când totul se transformă într-un sos
- pentru servire, așezăm două felii de pui și sos pe o farfurie, cele două jumătăți de roșie gratinată și decorăm cu microplante
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Vinul potrivit: Muse Stars
Notele citrice ale spumantului Muse Stars vor complimenta perfect aroma intensă a pieptului de pui cu salvie aromată și roșii gratinate. Perlajul fin, alături de mineralitatea spumantului, va echilibra perfect aromele intense ale brânzei Artesana cu peperoncino, garantând un festin desăvârșit.
Valori nutriționale:
- Valoare energetică: 8762 kJ/ 2094 kcal
- Grăsimi 142 g
- din care saturate 26 g
- Carbohidrați 77 g
- din care zaharuri 17 g
- Proteine 132g
- Sare 3 g
- 10 alimente care nu balonează și ușurează digestia - 11 noiembrie 2024
- 4 tipuri de lactate fermentate pe care să le incluzi în alimentația ta - 10 noiembrie 2024
- Supă de linte cu pulpe de pui Fragedo, crutoane și alune de pădure - 10 noiembrie 2024
Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.
Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând.