Pulpe de pui superioare Fragedo gătite sous-vide, cu kefir Artesana și miere

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

„Gătirea la sous-vide reușeste să mențină calitatea și gustul ingredientelor autentice, de aceea este o tehnică devenită foarte populară în ultimii ani.” – Chef Marcian Vodnar.” Chef Marcian Vodnar

Ingrediente


Mod de preparare:

  1. Într-un bol, se pune kefirul împreună cu smântâna, laptele, mierea, sarea, piperul și se amestecă.
  2. Într-o pungă pentru vidat, se pun pulpele de pui dezosate, marinada de iaurt de mai sus, frunze de mentă și unt. Punga se sigilează și pune la sous-vide timp de 6h 30 min. la o temperatură de 80 grade.
  3. După ce timpul s-a scurs, se scot pulpele de pui din punga în care au stat la sous vide și se mută apoi în tigaie, unde se cauterizează în unt cu o jumătate de căpățână de usturoi și rozmarin.
  4. Se scot pe o farfurie și se servesc cu un pic de chives tocat mărunt și puțin unt care se topește sub căldura preparatului.

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: Muse Stars

Un preparat cremos cu note mentolate, ce se poate asocia perfect cu textura fină și acidulată a spumantului nostru Muse Stars – prospețime, bule fine, arome florale de primăvară și citrice pentru un match perfect.


Valori nutriționale:

  • Valoare energetică: 4576 kJ/ 1094kcal
  • Grăsimi 73 g din care saturate 25 g
  • Carbohidrați 24 g din care zaharuri 2g
  • Proteine 83 g
  • Sare 5 g

 

Iulian Donici
Ultimele postari ale lui Iulian Donici (vezi toate)

Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim. 

Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.  

Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând. 

Distribuie articolul

×