„Am reprodus un pui în stil indian, puiul tandoori, puțin picant, ca un plus de inspirație pentru cei mai curioși, dornici să exploreze și alte gusturi” - Chef Marcian Vodnar

Copănele de pui Fragedo în stil tandoori cu chapai din hrișcă și sos de iaurt Artesana cu miere

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar

„Am reprodus un pui în stil indian, puiul tandoori, puțin picant, ca un plus de inspirație pentru cei mai curioși, dornici să exploreze și alte gusturi” – Chef Marcian Vodnar

Ingrediente (nr. de porții: 2)

Pentru chapai din hrișcă:

  • 150g hrișcă, fiartă în prealabil pentru 30 min, o parte hrișcă 3 părți apă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roșie
  • 1 zucchini
  • 1 sparanghel
  • 2 linguri de smântână Artesana 35% grăsime
  • 2 linguri de unt pentru tigaie

Pentru sosul de iaurt:


Mod de preparare:

  1. Se iau copănelele Fragedo, se crestează, se asezonează cu sare și piper și se lasă deoparte.
  2. Se face sosul de iaurt: se amestecă sana cu iaurtul, 2-3 linguri de lapte, 1 linguriță de miere, scortișoara și boiaua iute. Se adaugă unt și se amestecă din nou. Se asezonează cu sare.
  3. Se pune polenul într-un bol.
  4. Se zdrobește o căpățână de usturoi cu mâna. Se desprind din ea 2 căței de usturoi, care se toacă și se adaugă în sosul de iaurt. Se amestecă.
  5. Într-o tigaie, se pune untul la topit. Copanele se trec prin sosul de iaurt și apoi prin polen, apoi se așază în tigaie. Se pune tigaia în cuptor, la 175 de grade, timp de 15 minute.
  6. Morcovul, ceapa roșie, zucchini (doar partea verde, interiorul se folosește) și sparanghelul se taie cubulețe.
  7. Ceapa se trage la tigaie cu puțin ulei, apoi se adaugă și sparanghelul, morcovul și zucchini. Peste legume se pune hrișca fiartă în prealabil. Se amestecă. Se asezonează cu sare și piper. Se completează cu 2 linguri de smântână Artesana și se servește împreună cu copănelele abia scoase din cuptor.

Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.


Vinul potrivit: DOMENIILE RECAȘ ROZE

Un roze răcoritor, cu o paletă aromatică complexă, pentru a aduce un plus de prospețime preparatului culinar propus de Chef Marcian Vodnar.


Valori nutriționale:

  • Valoare energetică: 6034 kJ/ 1442 kcal
  • Grăsimi 73 g
  • din care saturate 28 g
  • Carbohidrați 118 g
  • din care zaharuri 41 g
  • Proteine 88 g
  • Sare 5 g

„Am reprodus un pui în stil indian, puiul tandoori, puțin picant, ca un plus de inspirație pentru cei mai curioși, dornici să exploreze și alte gusturi” - Chef Marcian Vodnar
Ceapa se trage la tigaie cu puțin ulei, apoi se adaugă și sparanghelul, morcovul și zucchini. Peste legume se pune hrișca fiartă în prealabil. Se amestecă. Se asezonează cu sare și piper. Se completează cu 2 linguri de smântână Artesana și se servește împreună cu copănelele abia scoase din cuptor.
Iulian Donici

Ți-a plăcut acest articol? Mai avem multe să-ți povestim. 

Abonează-te la newsletter-ul nostru și te vom ține la curent cu cele mai recente știri despre noi și evenimente pe care le organizăm.  

Promitem și ne angajăm, conform politicii noastre de confidențialitate, să nu trimitem mesaje nesolicitate și nici nu împărtășim adresa ta cu altcineva. Și te poți dezabona oricând. 

Distribuie articolul

×